Sluit je ogen en kijk met je hart

door | apr 17, 2024 | Hoogsensitiviteit, HSP Coaching & Rebirthing, Traumawerk | 0 Reacties

Waar ik volledig op aan ga in het begeleiden van hoogsensitieve personen is wanneer ik een beelddenker tegenover me heb zitten. Een hoogsensitief persoon die visueel sterk is ontwikkeld. Iemand die in beelden denkt en praat in metaforen.

Beelddenkers zijn de ontwerpers, denk aan architecten, graphic & webdesigners, tekenaars en theatermakers. Beelddenkers zijn de kunstenaars, artiesten en verbinders.

Wat ik meermaals van hen te horen kreeg, was dat cognitieve gedragstherapie, schematherapie, emdr en eft oftewel geen of een kortdurend positief effect op hen hadden. Ze bleven last houden van belemmerende gedachten, onprettige gevoelens kwamen terug en blokkades waren voelbaar in het lichaam.

Wanneer een beelddenker binnenkomt met ‘Mijn leven is fantastisch, maar ik kan er niet van genieten. Ik voel dat mijn keel wordt dichtgeknepen’ dan gaan we aan de slag via het lichaam met gesloten ogen. Beelddenkers hebben een sterke verbinding met het lichaam en via de beelden die ze zien komen we bij de verborgen gevoelens die ze ervaren.

Zonder gesproken te hebben over de traumatische ervaringen is het mogelijk om via een gesprek met het lichaam als ingang op inzichten te komen. Inzichten die het keelgebied van binnenuit verruimen, de schouders ontspannen laten hangen en ruimte rondom de ogen laat ontstaan.

Wat in een gesprek met het lichaam als ingang voorbij komt, blijft wonderlijk:

 het beeld van vliegende vogels vanuit de bovenrug;
 een kleur die aan je vertelt dat je het verdient om te genieten;
 ervaren van vertrouwen om een verhaal te vertellen op mijn manier vanuit de buik.

Ben je hoogsensitief en een beelddenker én sta je op een kruispunt in je leven? Zak vanuit het hoofd in je lichaam en leer te kiezen met gemak. Boek de introductiesessie.

👋 Hallo, mijn naam is Chungmei Cheng. Ik begeleid hoogsensitieve personen op weg naar hun innerlijke Jaguar, natuurlijk zelfvertrouwen en intuïtie: www.orchidoflife.nl 

🍀 Het is mijn missie om getalenteerde HSPers van trauma te bevrijden. 

💗 Laten we samenwerken om een vitaal & inspirerend leven te creëren. 

Van uitgebluste naar energieke manager in 6 stappen

Ben je het zat om rondjes te blijven lopen in de gedachtenmolen en snak je naar helderheid en energie? Deze gevoelens zijn dichterbij dan je denkt.  Grenzen stellen  Zit je achter je laptop en sta je op het punt om een stapel documenten weg te werken? Tien...

Workshop HSP & Energiemanagement: maak de balans op! 

Workshop HSP & Energiemanagement: maak de balans op!  Deze workshop is voor HSPers die worstelen met hun energieniveau. We gaan aan de slag met energiemanagement door de balans op te maken. Wat kost jou energie en wat geeft jou energie? Deel je verhalen,...

Miracle monday Mornings

Mijn intentie met de Miracle Monday Mornings is om om hoogsensitieve ondernemers te begeleiden naar het ontvangen van kleine en grote wonderen. Wat ik onder wonderen versta zijn ervaringen die worden getekend door moeiteloosheid. Het gebeurt en je denkt ‘wat een...