Intuïtie, ik voel, hoor en zie je

door | apr 22, 2024 | Hoogsensitiviteit, Lezing, Workshop & Training, Synchroniciteit | 0 Reacties

Mijn intentie met de Miracle Monday Mornings is om hoogsensitieve ondernemers te begeleiden naar het ontvangen van kleine en grote wonderen. Wat ik onder wonderen versta zijn ervaringen die worden getekend door moeiteloosheid. Het gebeurt en je denkt ‘wat een toeval’. Ik geloof niet in toeval, ik geloof dat het je overkomt, omdat het zo moest zijn. Sterker nog: ik ben ervan overtuigd dat je jouw focus en aandacht kunt verscherpen, zodat je een liefdevol en inspirerend synchronisch leven leidt.

𝘈𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘸𝘦𝘦𝘵 𝘸𝘢𝘵 𝘫𝘦 𝘸𝘪𝘭𝘵, 𝘻𝘶𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘦𝘳 𝘮𝘦𝘯𝘴𝘦𝘯 𝘦𝘯 𝘦𝘳𝘷𝘢𝘳𝘪𝘯𝘨𝘦𝘯 𝘰𝘱 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘱𝘢𝘥 𝘬𝘰𝘮𝘦𝘯 𝘥𝘪𝘦 𝘫𝘰𝘶𝘸 𝘸𝘦𝘯𝘴, 𝘥𝘰𝘦𝘭 𝘰𝘧 𝘮𝘪𝘴𝘴𝘪𝘦 𝘻𝘶𝘭𝘭𝘦𝘯 𝘴𝘵𝘦𝘶𝘯𝘦𝘯.

Inmiddels heb ik de eerste Miracle Monday Morning bijeenkomst achter de rug. Het was werkelijk magisch. Samen met de deelnemers werken we stapsgewijs toe naar datgene wat je meer in je leven wilt ervaren. Hierbij zet ik coaching, begeleide meditatie, visualisatie en energetische oefeningen in.

Eén van de deelnemers gaf aan dat ze nog steeds zoekende is. Ze weet niet wat ze wil en zit continu in haar hoofd. Dit speelt al langer, al vanaf dat ze een kind is. Omdat we dit keer met een kleiner groepje waren, konden we aandacht besteden aan deze vraag. Ik zette de WHY techniek in van Simon Sinek. Deze techniek houdt in dat je vertelt over een jeugdervaring waar je ontzettend van genoot en over een werkervaring waar je van genoot en veel voldoening uit haalde.

De deelnemer die al een aardig idee heeft van wat ze wil, vertelde het volgende:

‘Als kind zat ik op een internaat in de natuur. Samen met een groepje kinderen ontdekten we het sprookjesland. We liepen langs het zwembad naar de achterzijde. Het hing er vol met klimop en zodra we hierdoor heen waren gelopen, begaven we ons in het sprookjesland. Hier speelden we met de energieën van de natuur en met de feeën en kabouters. Qua werkervaring geniet ik het meest van een groep kinderen de natuur in te nemen en hen te leren over de natuur. Het maakt me blij om de verwondering waarmee kinderen naar een lieveheersbeestje kijken te zien.’

Haar WHY was heel duidelijk: natuureducatie aan groepen kinderen.

De deelnemer die het echt niet wist, vertelde het volgende:

‘Als kind las ik graag boeken. Hier kon ik volledig in verdwijnen. Ik herinner me een boek over een meisje die onder een kersenboom zat. Ik zie ook beelden van bergen. Ik kan me niet meer herinneren waar ik zat te lezen. Ik ben celliste en ik heb enkele werkervaringen gehad waarbij ik voelde dat het zo bedoeld was. Dit was tijdens het spelen tijdens opvoeringen en wanneer ik de ogen van een jong meisje zie glimmen, omdat ze weer een stapje verder is in het bespelen van de cello. Deze momenten zijn zeldzaam.’

Het interessante van het coachen in deze context was om hen uit te blijven nodigen om bij het omschrijven van de zintuiglijke ervaring te blijven. Het hoofd neemt het maar al te graag over. Hierdoor schiet je weer in overdenkingen en ga je weg van buik, hart en je intuïtie. Of met andere woorden: het geloof in jezelf en de verbinding met je lichaam.

Hierna vond de begeleide meditatie plaats. Een diepere laag van ontspanning werd bereikt. Dit ging gepaard met het vrijkomen van vermoeidheid en gapen. Beiden waren in staat om gedachten.

Van 2021 t/m 2022 begeleidde ik online Chakra Healing meditaties vanuit de community Samen Jezelf Zijn. Dat had absoluut zijn charme en we bereikten onze doelen. Wat dit anders en vollediger maakte was bij elkaar zijn in één ruimte. Hierdoor was de uitwisseling van energie voelbaar en vooral dat de energie zachter werd en door kon stromen.

Het begeleiden van de meditatie opende tijd en ruimte in mezelf en om mij heen. Deze ruimte werd gekarakteriseerd door tijdloosheid. Ik was er wel, maar ook weer niet, mijn stem werd geleid. Tijdens een zelfreflectie moment was ik me ervan bewust dat ik mijn ogen gesloten had en met beide handen aan het bewegen was. Alsof ik aan het dirigeren was.

Na de begeleide meditatie trokken we ieder een dierenkaart. De getrokken kaart sloot naadloos aan op de gedeelde verhalen. De boodschap van de getrokken kaart vormde oftewel een bevestiging of gaf aanwijzingen over hoe verder te gaan. Of beide.

De natuureducatie deelnemer trok de Aarde kaart: Fysiek lichaam, Aarding, Vorming, Cultiveren. Deze kaart vormde absoluut een duwtje in de rug om de natuur meer in te trekken.

De celliste trok de Arend kaart: Visie, Vrijheid, Autoriteit, Inspiratie. Deze kaart bood inzichten om zichzelf te zien als een bruggenbouwer tussen hemel en aarde.

Ik trok de Leeuw kaart: Kracht, Trouw, Leiderschap, Familie. Ik zag ‘m, lachte en sprong een gat in de lucht. (van binnen dan) Ondertussen dacht ik bijna tegelijkertijd ‘hoe kan dit?’ en ‘het werkt, altijd’. Sinds 2001 weet ik dat mijn spirit animal een leeuw is. Wat een boel magische ervaringen. Enorm inspirerend.

Heb jij ervaring met meditatie? Of mindfulness? Hou je je bezig met synchroniciteit? Geloof je dat synchronische ervaringen toe kunnen nemen met focus, aandacht en een geest en lichaam dat in harmonie is?

Op maandag 3 juni start ik met de Miracle Monday Mornings Cursus in Den Haag. Zin in!!

👋 Hallo, mijn naam is Chungmei Cheng. Ik begeleid hoogsensitieve personen op weg naar hun innerlijke Jaguar, natuurlijk zelfvertrouwen en intuïtie: www.orchidoflife.nl 

🍀 Het is mijn missie om getalenteerde HSPers van trauma te bevrijden. 

💗 Laten we samenwerken om een vitaal & inspirerend leven te creëren. 

Van uitgebluste naar energieke manager in 6 stappen

Ben je het zat om rondjes te blijven lopen in de gedachtenmolen en snak je naar helderheid en energie? Deze gevoelens zijn dichterbij dan je denkt.  Grenzen stellen  Zit je achter je laptop en sta je op het punt om een stapel documenten weg te werken? Tien...

Workshop HSP & Energiemanagement: maak de balans op! 

Workshop HSP & Energiemanagement: maak de balans op!  Deze workshop is voor HSPers die worstelen met hun energieniveau. We gaan aan de slag met energiemanagement door de balans op te maken. Wat kost jou energie en wat geeft jou energie? Deel je verhalen,...

Miracle monday Mornings

Mijn intentie met de Miracle Monday Mornings is om om hoogsensitieve ondernemers te begeleiden naar het ontvangen van kleine en grote wonderen. Wat ik onder wonderen versta zijn ervaringen die worden getekend door moeiteloosheid. Het gebeurt en je denkt ‘wat een...