Ademtherapie

Wat is rebirthing?
Binnen rebirthing oftewel ademtherapie wordt de verbonden ademhaling toegepast. Dit is een ademhalingstechniek die jou in staat stelt om op een diepere laag in verbinding te komen met je lichaam. Het bevrijdt je van blokkades in het lichaam door opgehoopte spanningen, pijn en trauma. Naast de verbonden ademhaling, vallen ook coaching en energie management onder rebirthing. Hoewel deze laatste twee niet standaard worden gebruikt in de rebirthing wereld, zijn ze essentieel voor de uiteindelijke heling.

Waarom rebirthing?
Het werkt. Rebirthing heeft als doel mensen helen voor een gezond en gelukkig leven. Dit doen we door onze trauma’s te verwerken. We leven met zelfverdedigings- en overcompensatiemechanismen om te overleven. Als kind hadden we deze nodig, maar nu als volwassene ervaren we deze mechanismen vooral als een last.

Rebirthing creëert de ruimte in het lichaam om negatieve gedachten en emoties te ontvangen en vrij te laten. Deze zitten gemarkeerd in onze cellen, in ons onderbewuste. We hebben onwaarheden over onszelf en het leven aangeleerd als waarheid. Als kind had dit zelfverdedigingsmechanisme een functie, maar nu als volwassene blokkeert het ons.

Gedachten als ‘ik ben niet goed genoeg’, ‘ik kan het niet’, ‘ik mag niet voelen’, maar ook andere negatieve gedachten zoals ‘ik moet hard werken’ zorgen voor blokkades op fysiek, mentaal en energetisch niveau. Rebirthing als totaal pakket, inclusief coaching en energie management kunnen deze blokkades opheffen.

Voor wie is rebirthing?
Voor een ieder die:

🍃 op geestelijk vlak last heeft van negatieve gedachten;
🍃 zich geblokkeerd voelt door terugkerende heftige emoties zoals angst, woede en verdriet;
🍃 iets voelt wat niet te duiden valt, maar het voelt wel zwaar, alsof je 10 kilo met je meedraagt;
🍃 de verbinding met het lichaam niet meer voelt;
🍃 last heeft van chronische fysieke klachten die geen medische oorzaak hebben;
🍃 meer wil leven vanuit levensenergie, levenskracht en liefde.

Je adem zou licht en regelmatig moeten zijn, stromend als een beekje door het zand. ~ Thich Nhat Hanh

Wil je meer lezen over mijn werk als ademtherapeut? Klik hier. 

TRAUMAWERK

Wanneer HSP’ers uit balans zijn kunnen ze klachten ervaren op psychisch, emotioneel en fysiek vlak. Denk aan: laag concentratievermogen, piekeren, vergeetachtigheid, twijfelen, geëmotioneerd zijn, kort lontje, slapeloosheid, moe zijn, stramme spieren, vermoeide ogen, geen prikkels meer kunnen verdragen en hoofdpijn. Zo zijn er nog meer mogelijke klachten. Wanneer deze klachten voor een langere periode aanhouden, heviger worden of dat het klachtenpalet wordt uitgebreid kan dit duiden op overspannenheid of burnout. Door een stressvolle fase in het leven kunnen trauma’s naar de oppervlakte komen.

Hiernaast kunnen main life events zoals echtscheiding, overlijden, verhuizing/emigratie, geboorte, ontslag naar nieuw werk trauma’s triggeren en openbaren.

Trauma in je vroege jeugd door bijvoorbeeld; emotionele verwaarlozing, (seksueel) misbruik, agressie, ziekenhuis opname, chronische pijn of een ongeluk kan op latere leeftijd op verschillende manieren tot uiting komen. Psychisch en emotioneel kun je last hebben van depressie, perfectionisme, (faal)angsten, verslavingen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Fysiek kan het leiden naar chronische ziektes zoals fibromyalgie, moeheid en bijvoorbeeld een auto-immuunziekte.

Trauma ontstaat wanneer je in een situatie bent waar iets of iemand over jouw grenzen gaat. Jouw lichaam was op dat moment niet in staat om in actie te komen. Er ontstaat machteloosheid en hopeloosheid. De energie die niet kon worden gereguleerd komt in het lichaam vast te zitten. Dit veroorzaakt gevoelens van onveiligheid, onrust en neerslachtigheid en leidt naar het ervaren van belemmerende overtuigingen.

Met inzet van diverse coachingtechnieken, mentale ruimte psychologie en somatic experiencing wordt je in staat gesteld om trauma’s te verwerken en nieuwe perspectieven te creëren.

Life coach op social media    

Beluister de EnergyTalks over energiemanagement, trauma, burnout, ondernemen, creativiteit op de Podcast Jouw Stem. Deze is te beluisteren op Spotify.